Eksploatacija sistema za navodnjavanje

Održavanje

Potrebno je naglasiti da je održavanje sistema za navodnjavanje veoma bitna stavka u funkcionisanju samog sistema za navodnjavanje. Svaki ili bar velika većina sistema, funkcioniše odlično u prvo vreme nakog puštanja u rad. Međutim, prvi problemi počinju već u drugoj godini korišćenja.

Slabo održavanje, kao posledica nedovoljne obučenosti korisnika i nemanja adekvatne stručne podrške u ovim poslovima, dobra su podloga da se postepeno ali sigurno smanjenjuju performanse samog sistema za navodnjavanje.

Dobar proračun i redovno savetovanje naših korisnika sa timom Aquaducta pomoglo je u rešavanju mnogih problema.

Dobro održavanje je preduslov za dugogodišnje korišćenja uz zadržavanje optimalnih radnih parametara sistema, što kao posledicu ima manje troškove i veću produktivnost. Podrazumeva preventivne radnje (proveru, čišćenje i održavanje opreme) u cilju sprečavanja nastanka problema i zastoja u radu (prestanak rada, smanjenje radnih kapaciteta, zapušenja…).

Šta podrazumeva dobro održavanje?

Kao i vaš auto, i sistem za navodnjavanje mora redovno da se održava. Pravilno korišćenje i blagovremeno delovanje će preduprediti moguće probleme. Stručnjaci Aquaduct-a su kroz višedecenijsko iskustvo sakupili najbolja inostrana i domaća iskustva u rešavanju problema koji se javljaju tokom eksploatacije sistema za navodnjavanje sa kojima se susreću korisnici na našem podneblju.